Aloe vera-Az igazi csodanövény

2022. május 16.

Aloe vera-Valóban mindenre jó?

 

https://fitocentrum.hu/integ_theme/pictures/TA1Boy3FBXx6geUM3jvHqWNREDhjI5KB.jpg width=841 height=560 /

Aloe vera-Valóban mindenre jó?

Az első volt azok között a gyógynövények között, amivel megismerkedtem. Kezdetben csak füleltem, mennyi mindenre ajánlották a kolléganők, majd jobban utána néztem és el se hittem milyen sokrétű a gyógyító hatása.

Ez a kaktuszokra emlékeztető növény már az ókorban is használatos volt, az ókori görög, kínai, indiai és római orvoslás egyik alapja volt. Páratlan tulajdonságait felismerve számos megnevezése ismert: mennyei vessző, csodanövény, az élet növénye, konzervált orvosság. Említésre került a Bibliában is és Nagy Sándor idejében a sérült harcosok sebeit gyógyították vele.

 

Tavaly nyáron a barátnőméknél strandoltunk és a nagylánya nagyon megégett. Szegény amúgy is elég fehér bőrű, gondoltuk ez nagyon fog fájni neki napokig.  Édesanyja azonnal az aloe veráról vágott le egy levelet, kettéhasította és a levével be is kente a napégette bőrt. Nem hitt a lány másnap a szemének. Megnyugtatta a bőrét, nem fájt, nem vöröslött.

 Gyógyításra csakis az érett leveleket használjuk, amik legalább 4-5 évesek.  

Belsőleges fogyasztása is több különféle betegségre lehet gyógyír.

Viszont, ha sokat dolgozunk, rohanunk, nincs mindig időnk egy esetleges préselésre, turmixolásra. Erre is van megoldás a Fitopolcokon.

https://fitocentrum.hu/integ_theme/pictures/ISRYJg7VDjprDfUM2vPyvnBnaadU7pGP.jpg width=383 height=512 /

https://fitocentrum.hu/termekeink/eredeti-aloe-vera-nektar-rostos-1l.html

Erősítsd meg immunrendszered és őrizd meg bőröd, hajad és körmöd egészségét a rostban gazdag, frissítő Eredeti Aloe Vera itallal, mely vitamin, ásványi anyag, aminosav és nyomelem tartalmával ideális a szervezet működésének támogatásához és immunitásának maximalizálásához.

Az enyhén kesernyés ízű eredeti Aloe Vera Ital az Aloe Barbandensis Miller növény leveleiből kinyert gélből, szigorú előírások alapján készül, hogy te és családod a lehető legjobbat kaphasd.

A felnőttek és gyermekeknek is fogyasztható italból mindössze napi 30 ml is elegendő, hogy szervezeted egészséges egyensúlyát fenntartsd, immunrendszered támogasd, körmöd, hajad és bőröd egészségét megőrizd.

Az Aloe Vera 200 természetes összetevőjével már kis mennyiségben is igazi vitamin, ásványi anyag, aminosav és nyomelem forrás, mely hatékonyan egészíti ki a mindennapos étkezést maximalizálva a szervezet teljesítő képességét.

https://fitocentrum.hu/integ_theme/pictures/MvfPdqfHxDL6DXIm5dVnVDcOlhPb76gU.jpg width=592 height=789 /

Aloe vera gél

Hogy a strandra is magunkkal vihessük, választhatjuk a könnyen beszívódó, olajmentes bőrnyugtató gélt 100%-ban stabilizált aloe vera levél, allantionnal, panthenollal és kamilla kivonattal.

Az aloe növény leveleiből préselt, savas kémhatású lé rendkívüli bőrnyugtató, nedvességmegkötő és bőrregeneráló tulajdonságokkal rendelkezik.

Minden bőrtípusra használható. Azonnali segítség otthon vagy utazásnál. 3 év feletti gyerekeknek is ajánlott.

Édesanyáknak nem újdonság, hogy a gyermekek gyakran elesnek akár a játszótéren, akár az óvodában, iskolában. Ez a praktikus gél orvosság lehet a sebekre is.

Alkalmazás: felületi hámhiányra, kisebb irritációk (bőrpír, bőrfelszíni égési sérülés, napégés) enyhítésére, pattanásos bőrre, szúnyogcsípés után, herpesznél viszketés enyhítésére, övsömör kezelése után az apró hámfosztott felületek ápolására, korpázóan hámló bőrfelületre.

Használatakor a bőrt alaposan tisztítsa meg, hogy semmiféle szennyezőanyag ne maradjon rajta. A gélt masszírozza be a bőrbe. Ezt naponta többször megismételheti. Könnyen felszívódik, nem hagy nyomot. Hatása gyulladáscsökkentő, hatással van a sérült szövetek regenerálódási folyamataira.

Blogunk végére érve úgy érzheti a kedves olvasó is, valóban mindenre is jó az Aloe vera, fogyasztva, bőrre kenve egy igazi csodaszer. Én mindenképpen a táskámban őrzöm a nyár folyamán.