Holisztikus gyógyászat-Avagy összhangban az egészséggel

2022. január 24.

A Magyarországi orvostudomány is a Nyugati tendenciát követi a gyógyítások terén, ami az esetek 70%-ában csak tüneti kezelést jelent sajnos.

 

Mindenféle pirulát kapunk a tüneteink elnyomására, de sok esetben maga a betegség nem kerül gyógyításra.

Régóta kedvelt és bevált a családunkban a Dr Chen patika termékcsalád, teáit és kapszuláit egyaránt előszeretettel fogyasztjuk. Hogy miben különböznek ezek a termékek a többitől?

https://fitocentrum.hu/integ_theme/pictures/qidgiTpYCmxAMli7oInx289jYLPoyRFZ.jpg width=1051 height=552 /

Prof Dr. Chen Zhen hagyományos kínai orvosokkal, nyugati orvosokkal, és gyógyszerészekkel, a Dr. Chen Patika dolgozóival több, mint 25 éve fejleszti termékekeit és a hirdeti a prevenció fontosságát.

Az eredeti koncepciót Dr. Chen Zhen, Ph.D. fejlesztette ki az 1990-es évek elején. Dr. Chen, aki nem csak az orvostudományok kandidátusa, de hagyományos kínai orvoslási képzésben is részesült, életcéljául tűzte ki, hogy tudományos kutatásokkal modernizálja a hagyományos gyógykészítményeket, és megismerteti azokat az európai fogyasztókkal.

https://fitocentrum.hu/integ_theme/pictures/w8kY6UucCjxs21oRvztC06JjELNMvVM2.jpg width=1087 height=611 /

Sikerének egyik titka a holisztikus szemlélet.

 

A holisztikus szemlélet az emberi testet egy szerves egészként szemlélő nézőpont. Alaptétele, hogy az ember eredeti állapota az, amikor egészséges.

Amennyiben a természetestől, egészségestől eltérő életmód egy természetellenes állapotot eredményez, az maga a betegség.

https://fitocentrum.hu/integ_theme/pictures/kvC88nAF1a1q0Fmtfa9IUu9aJQ4KWP2h.jpg width=766 height=756 /

 

A Dr Chen meridián termékcsaládban számos problémánkra megoldást találhatunk.

 

A meridiánok a Hagyományos Kínai Orvoslás alappillérei, amelyekre a holisztikus szemléletű probléma feltárás és orvoslás épül. A meridián-hatás a gyógynövénynek a test bizonyos részeire vagy pontjaira kifejtett gyógyászati hatását jelenti.

 

https://fitocentrum.hu/integ_theme/pictures/YXxKXp1UtOyNSbqe4Slkg48EqixrqYVo.jpg width=936 height=936 /

https://fitocentrum.hu/termekeink/dr-chen-tudo-meridian-kapszula-30db.html

 

Amióta a Koronavírus az életünk része, rendszeresen szedem a Dr Chen Tüdő meridián kapszulát. A benne lévő jótékony hatású gyógynövények igazi segítséget nyújtanak a légzőrendszer számára. Óvja és védi a felső légutakat.

A bíbor kasvirág segítheti a felső légutak egészségének megőrzését, az immunrendszer megfelelő működését. A nagy bojtorján támogatja a szervezet ellenálló képességét, gyökere inulint (akár 45%-ban), nyálkát, keserű anyagot (szeszkviterpén laktonokat) és szerves savakat tartalmaz. A gyömbér segíthet fenntartani a légúti rendszer egészségét. Gyógynövényként keleten mindennapos a használata, a távol-keleti konyha elképzelhetetlen a gyömbérrel való fűszerezés nélkül. A gyermekláncfű és a medvehagyma antioxidánsként támogathatja sejtjeinket, ezzel szervezetünket a káros hatásokkal szemben. A kínai csillagánizs kedvezően nyugtathatja a torkot, a felső légutakat, míg a borsmenta támogatólag hat az immunrendszerre. A fokhagyma hozzájárulhat a légúti rendszer egészségének fenntartásához.

 

Az ember is a természet része, ezért nekünk is követnünk kell télen és nyirkos időben az életerő-felhalmozás elvét. A TCM szerint ebben az időszakban a yang energia visszahúzódik a testbe, ezért egészségünk megőrzése érdekében elegendő mennyiségű "hőt" és éltető energiát kell biztosítanunk szervezetünk számára. A korai fekvés emeli a yang energia szintjét az emberi testben, ami fontos szerepet játszik a test melegen tartásában.

https://fitocentrum.hu/integ_theme/pictures/lStqUk9vqf9nWTmXCjAewPo3NsU2HJf3.jpg width=771 height=1028 /

https://fitocentrum.hu/termekeink/dr-chen-maj-meridian-kapszula-30db.html

 

A májunk védelmét sem árt elhanyagolni, kellő figyelmet kell rá fordítani télen és nyáron egyaránt.

A Dr Chen Máj meridián kapszula magas hatóanyag tartalmú kapszulája segíthet májunknak a zsírok lebontásában, a toxikus anyagok eltávolításában.

Az articsóka levél támogatja a bélrendszer megfelelő működését, hozzájárulhat az emésztőrendszer komfortérzetéhez.

A máriatövis gyümölcse segítheti a megfelelő májfunkció fenntartását, ezzel a szervezet számára toxikus anyagok eltávolítását.

Hozzájárulhat a máj és az epe egészségének megőrzéséhez, a májszövet és a májsejtek regenerálódásához. A schisandra savanykás ízű gyümölcskét Kínában igen nagyra becsülik a mindennapi étkezésben és a hagyományos orvoslásban egyaránt, értékes hatóanyagtartalma miatt mára az európai szakemberek is felfigyeltek rá.

https://fitocentrum.hu/integ_theme/pictures/pt2Z93aauaPQD50NOVhX61NaLKZO1jtq.jpg /

https://fitocentrum.hu/termekeink/dr-chen-sziv-meridian-kapszula-30db.html

 

Szívünk egész szervezetünk, testünk motorja. Kellő odafigyeléssel és gondoskodással támogathatjuk munkáját és megelőzhetjük a szívproblémák kialakulását.

A Dr Chen Máj meridián kapszula hatékony védelmet nyújt a szívnek.

A gránátalma támogatja a keringési rendszer egészségét.

A fokhagyma fogyasztása kedvező hatást gyakorol a keringési rendszerre. Előnyösen befolyásolhatja a vérzsír, az összkoleszterin szintet.

Hozzájárulhat a légúti rendszer egészségének fenntartásához, illetve a bélcsatorna mikrobiológiai egyensúlyának fenntartásához.

A galagonya gyümölcs kivonat támogatja a szív és a keringési rendszer egészségének fenntartását.

A rózsagyökér tibeti gyógynövény, hozzájárul a keringési rendszer normális működéséhez, a sejtek oxigénnel és tápanyaggal való ellátásához, a megfelelő szellemi és fizikai erőnlét fenntartásához, valamint antioxidánsként védi a sejteket a káros oxidatív folyamatokkal szemben.

A szelén antioxidánsként segíti elő az immunrendszer egészséges működését és szükséges a keringési rendszer egészségéhez.

Óvjuk, védjük egészségünket!