Immunvédelem a legkisebbeknek

2022. szeptember 12.

Kisgyermekes anyukaként a legfontosabb gyermekem megfelelő szellemi, testi-lelki fejlődése. Próbálunk odafigyelni a változatos étrendre, a megfelelő zöldség és gyümölcs fogyasztására, hogy kiegyensúlyozott gyermekkora legyen. Sokszor előfordul nálunk is, hogy válogat vagy nagyon keveset eszik egy- egy étkezés során, esetleg kicsit több édességet kapott. Ilyenek a gyerekek, legalábbis az én kisfiam sokszor alkudozik, hogy a számára megfelelő falatot kaphassa meg. A kiemelkedőbb időszakokban nagyon fontosnak tartom a vitamin pótlását, az immunrendszere erősítését, hisz fejlődésben lévő gyermekekről van szó, akik épp bekerülnek egy új közösségbe, ahol mindenféle vírust, bacilust elkaphatnak. Én épp ezért tudatosan készítem fel a gyermekemet az óvodai közösségre, hogy ne az legyen a menetrendünk, hogy 1 hetet tud menni az óvodába 2 hetet pedig otthon kell lennie legyengülve, betegen. Megosztom veletek, hogy személy szerint én milyen étrend-kiegészítővel támogatom a megfelelő fejlődését. Természetesen minden olyan vitamint és ásványi anyagot, amit az orvosok, védőnők javasolnak azt is használjuk, de úgy érzem időközönként szükséges más jellegű étrend-kiegészítők használata is.

 

A megfelelő szellemi fejlődésért!

Mivel fejlődő szervezetről van szó, így halolaj készítménnyel támogatom a kisfiam kognitív fejlődését. A halolaj nagy mennyiségben tartalmaz omega 3 zsírsavakat, ami nagyban hozzájárul a szellemi fejődéshez. Én már 1 éves korától adom a kisfiamnak 3 hónapos kúrát csinálunk belőle, 3 hónap szedés után 3 hónap szünet majd újból adom neki.

Eskimo Kids halolaj

Az Eskimo Kids egy prémium minőségű, kifejezetten gyerekek számára készült étrend-kiegészítő készítmény, ami egyedülálló módon már 1 éves kortól adható.
Az üvegcsékben található halolaj vadhalászat során kifogott hidegvízi szardellák és szardíniák húsából készül, amik az omega-3 zsírsavak leghasznosabb forrásai közé tartoznak. A halolaj fejlődő gyermeki szervezet számára szükséges arányban tartalmazza a természetes omega-3, omega-6 és omega-9 zsírsavakat, valamint a természetes E- és D-vitamint.

https://fitocentrum.hu/integ_theme/pictures/Yf6a2v69AyNzbW8Mm0cO4QLLgwXocyVb.jpg width=615 height=680 /

Az Eskimo Kids tisztított, biztonságos halolaj, hatékonyságát és pozitív hatásait 17 nemzetközi klinikai tanulmány bizonyítja, az egyedüli olyan készítmény a piacon, amelyik több mint 6 hónapig nem avasodik meg!

Kiváló megoldás a gyerekek omega-3 pótlására, ugyanis 1 üveg halolaj kb. 3 kg tengeri halban megtalálható mennyiségű omega-3 zsírsavat tartalmaz
1 éves kortól 12 éves korig adható! A tutti-frutti vagy narancs ízesítésének köszönhetően a gyerekek hamar megkedvelik! 

A termék laktóz-, tejfehérje-, tejszármazék- és gluténmentes.

https://fitocentrum.hu/integ_theme/pictures/qaXaceYQegAn8kKKaPhQJ3nq9kJiceHD.jpg width=815 height=611 /

Immunrendszer erősítésre

Korábban egy nagyon kedves ismerősömmel beszélgettünk, hogy ki milyen roborálót ad a gyermekének és mivel több cég is kínál kifejezetten gyermekek számára immunerősítőt, így ember legyen a talpán, aki el tud igazodni a már-már túl széles kínálatban. Ki is próbáltam néhány fajtát, általában folyékony formában kerestem a legmegfelelőbbet, mivel egy 3 év körüli gyermeknek egyszerűbb a bevétele a tablettákkal, rágótablettákkal szemben.
Természetesen minden szervezet más és más és a polcokon lévők biztosan nagyszerű segítséget nyújtanak, de én mégis azt kutattam, ami tartalmaz Béta-glükánt.

Mi a Béta-glükán és mire jó?

“Béta-glükán napi szedése 66%-kal csökkenti a felső légúti fertőzések gyakoriságát. Ez a természetes összetevő segít megőrizni az egészségünket és csökkenti a betegség időtartamát.” US Clinical Research organisation H&J CRO International Inc.
 

 • Az élesztőből származó 1,3-1,6 béta glükánt az egyik leghatékonyabb természetes immunsejt aktiváló anyagként tartják számon.

 • Nem „meríti ki” az immunrendszert, hanem egy hiányzó természetes stimuláló hatást ad vissza.

 • A hatása nem azonnali, a hatás maximuma a bevételt követő 48. órában alakul ki és az utolsó adag bevétele után 48 óra elteltével cseng le.  Mivel a béta-glükán által aktivált immunsejtek élettartama legfeljebb nagyjából két nap, így a védelmi hatást addig élvezhetjük, ameddig szedjük. Igy mindenképp ajánlatos a közösségbe lépés kezdetekor elkezdeni a szedését.

 • Teljesen ártalmatlan, nincs mellékhatása.

 • A gyermekek immunrendszerét – közösségbe kerüléskor különösen – folyamatosan kórokozók, baktériumok, vírusok, paraziták támadják.

 • Amikor gyermekünk érintkezik egy beteg társával vagy megvágja a kezét, akkor az számít, hogy abban az adott pillanatban a gyermek saját védekező rendszere hatékony-e annyira, hogy azonnal támadásba lendüljön a szervezetbe kerülő kórokozókkal szemben.

 • A lényeg, hogy készenlétben áll-e az immunrendszerük és megfelelő immunválaszt ad-e vagy sem.

 • Felnőttként én is szedek Béta-glükánt tartalmazó étrend-kiegészítő kapszulát és szerencsére elkerültek eddig a komolyabb fertőzések, vírusok, de még az enyhébb felső légúti betegségek is.

https://fitocentrum.hu/integ_theme/pictures/frR3efEMjNFZrTiv3Nl9pq1rmYQusZKH.jpg width=763 height=1017 /

 

Az én választásom Imunit Kalóz Jack szirup

Az Imunit Kalóz Jack szirup béta-glükánok, laktoferrin és szelén kombinációja, melyek közül a szelén hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez.

Béta-glükán

A B-1,3-(D)-Glükánok a természetben is előforduló poliszacharidok. Nélkülözhetetlen sejtfal alkotóelemek számos baktérium, növény és gomba esetében. Az élesztőből és a gyógygombából kivon béta-glükánokat általában immunerősítő hatásukról ismerik.

 • A béta-glükánok, a baktériumok, gombák, élesztők, algák és egyes növények sejtfalában megtalálható szénhidrát típusú vegyületek.
 • A laktoferrin a tejsavóban található bioaktív glikoprotein. Természetesen előfordul az emberi testben és része a veleszületett immunitásnak.
 • A szelénnek szerepe van a test védekezőképességének megőrzésében, hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez.

Ajánlott adagolás:

A készítmény ajánlott napi adagja naponta kétszer 1 evőkanál (15 ml). Hosszabb távú használat esetén: 6 éves kor alatti gyermekeknek naponta egyszer 1 teáskanál (5 ml), 14 éves kor alatt naponta kétszer 1 teáskanál.

Használat előtt alaposan rázza fel a terméket! A termék 4 éves kortól alkalmazható. Terhes és szoptató anyukák számára is ajánlott.

 

Fogyassza gyermeke egészséggel! Bármilyen típusú vitamint ad gyermekének, biztos lehet benne, hogy sokat tesz az erős immunrendszere kialakításában!