Puffadok, Fáj a hasam, Csúnya lett a bőröm

2021. július 25.

A Candida albicans élesztőgomba minden egészséges emberi szervezetben megtalálható. Nem okoz problémát, mindaddig, amíg a szervezet egyensúlya fel nem borul egy esetleges antibiotikumos kezelés hatására vagy az immunrendszerünk meggyengülése miatt. A Candida gomba elszaporodik a szervezetünkben fertőzést okozva a bőrön, a beleinkben, a szájüregben és az intim területeken.

 

 

Gyanakvásra adnak okot az alábbi panaszok:

-Fáradékonyság

-Alvászavar

-Gyakori puffadás

-Koncentráció zavar

-Hullámzó kedélyállapot

-Állandó fejfájás

-Hirtelen jelentkező éhségérzet

-Szívpanaszok

-Gyakran előforduló tünet az élesztőben és szénhidrátban gazdag ételek, a cukros italok és édességek utáni sóvárgás.

 

Természetesen ezekre nem az emberi szervezetnek, hanem a Candida gombának van szüksége ahhoz, hogy életben maradhasson és tovább szaporodhasson.

Nézzük, mivel tehetünk a túlszaporodott gombák ellen:

A Candida gomba nem kedveli az oxigénes környezetet, így a szabad levegőn végzett mozgás nagymértékben hozzájárul visszaszorításában. Igyekezzünk legalább napi 1 órát a friss levegőn lenni.

 

Fontos, hogy a beteg sok nyomelemet és vitamint fogyasszon.

 

Megfelelő választás lehet a Gal termékcsalád multi vitamin készítménye.

A GAL+ Multivitamin terméket a legújabb kutatások fényében fejlesztették ki, szem előtt tartva a természetességet és életszerűséget. Azaz minden vitamint, ásványi anyagot, nyomelemet ideális formában, mennyiségben és arányban tartalmaz, nem eltérve attól, ahogyan ezekhez állandó tápanyag dús, változatos étkezéssel juthatnánk. Ezen hatóanyagok mindegyike természetben megtalálható forma, jelentős részük organikus termesztésből származó (bio) gyógy- és fűszernövényekből van kivonva, így azon ko- faktorokból is tartalmaz, amelyek e növényekben aligha véletlenül vannak jelen a bennük lévő vitaminok/ásványok mellett. A mennyiségek esetében végig fontosnak tartottuk, hogy a napi adag biztosan tartalmazza a hatásosnak talált dózist, de semmi esetre se lépje túl az életszerű mennyiségeket, azaz azt a mennyiséget, amit táplálkozással már nem is lehetne fedezni sehogyan sem.

 

Belsőlegesen egy igazán kiváló étrend-kiegészítővel hatékonyan harcolhatunk a gomba ellen.

 

A Fitotree elérhető csepp és kapszula formában is.

Baktériumölő és fertőtlenítő hatású grapefruit, teafa, rozmaring és kakukkfű esszenciálisolajnak standardizált keverékét tartalmazza.

Az ajánlott napi adagban fogyasztva segítséget nyújthat a szervezetnek a külső támadások legyőzésében, a gyomor- és béltraktus zavarainak helyre állításában és a belek baktériumflórájában keletkező egyensúly-eltolódások orvoslásában.

 

Grapefruitmag kivonat (Citrus paradisi)
standardizált 50% bioflavonoidok  és 40% naringin

A Kínában őshonos grapefruit fát (Citrus paradisi) Japánban, Közép-Amerikában, a Közel-Keleten (különösen Izraelben) és Észak-Afrika mediterrán partvidékén termesztik. A fa a Rutaceae (vagy rue) családba tartozik, ami egészen 6-7 méteres magasságig nőhet és sárgaszínű, alacsony kalóriatartalmú gyümölcsöt terem. A hatás a magas polifenol tartalomnak, köztük is a keserű ízt adó naringinnek köszönhető. Hangsúlyos tehát, hogy a  grapefruit mag kivonatnak mennyi a naringin tartalma a hatás elérése érdekében. Ezért ezt mindig nézd meg a csomagoláson!

Teafa olaj (Melaleuca alternifolia)
standardizált, mikrokapszulázott teafa olaj.   
A melaleuca alternifolia egy 6 méter magas növény, ami Ausztráliában terem. A leveleiből nyert olaj több mint 80 féle szerves elemből tevődik össze (terpin, pinén, cimén, terpinén-4-ol, cineol). Az esszenciális olajat a levelek hidra-desztillációjával nyerik ki. A hidra-desztilláció akkor kezdődik, amikor a fa 1,5-1,8 méter magas: az új szedéshez nagyjából 18 hónapra- 2 évre van szükség. A mikrokapszulázás technológiája biztonságossá tette a belső alkalmazását.

Rozmaring (Rosmarinus officinalis)
standardizált 15% carnosol sav.

A Rozmaring egy örökzöld cserje, ami a Labiatus családba tartozik, virágokkal és tűszerű levelekkel, a mediterrán vidéken őshonos, de mostanára tulajdonképpen mindenütt elterjedt. A növény felhasznált részei a virágos hajtásvégek, a levelek és a virágzó csúcsok gőzáramlatban történő desztillálásával nyert esszenciális olaj, ami rozmaringsavban gazdag.

Fehér kakukkfű (Thymus vulgaris)
standardizált 40% thymol  és 20% para-cymene.
A Kakukkfű egy Labiatae családba tartozó növény. Az esszenciális olajat a virágzó csúcsok gőzáramlatban történő desztillálásával nyerik. Elsősorban timolból (30-70%), karvakrolból (3-15%), pikmolból és terpinénből áll.

 

Tudományosan alátámasztott tény az, hogy modern táplálkozásunk is nagyban hozzájárul szervezetünk és kiválasztó szerveink túlterheléséhez. A rengeteg feldolgozott élelmiszer, tartósítószer, cukros ételek, mind-mind rontanak egészségi állapotunkon. Az igazi megoldás egy teljes életmódváltásban rejlik, ahol tudatosan válogatjuk össze ételeinket és a fent említett mozgást is beiktatjuk.

A Regenor kúra egy rendszer, életmódváltást igényel, melyben nagy hangsúlyt fektetünk ételeink kiválasztásába.

Sok élelmiszer kerül tiltó listára, viszont így is lehet változatosan és éhezésmentesen diétázni, amivel az egész szervezetünknek jót teszünk. Igazi Candida gyilkos.

Elsődleges táplálékként szolgálnak az állati zsiradékok, mivel serkentik az epetermelést, így segítve szervezetünk lúgosítását.

A lúgos közegben elmúlhatnak a gyulladások és irritációk. Az epe kiírtja a káros gombákat, baktériumokat és vírusokat az emésztőrendszerből. A lúgos közegben sokkal jobbá válik a felszívódás, jobban hasznosul a tápanyag.

A gyulladásos folyamatok csökkenésével beindulhatnak az öngyógyító folyamatok. A szervezet regenerálódik, az anyagcsere rendeződik.

Az öngyógyító folyamatok beindulása tovább folytatódik. A Regenor ital hosszú és közepesen hosszú-láncú aminosavai megtisztítják a sejteket és a sejtek közötti folyadékot a káros lerakódásoktól.

A káros anyagok, és amit a szervezet már nem tud lebontani a zsírsejtekben elraktározva tárolódnak. Ezek az anyagcsere folyamatok javulásával, rendeződésével kiürülhetnek, méregtelenítés, salaktalanítás, toxikus anyagok kipucolása indulhat.

Elengedhetetlen a minimum 3 liter tiszta folyadék bevitel. Citromot, grapefruitot facsarhatunk ásványvízbe, vagy cukormentes teát ihatunk.

Amit lehet fogyasztani:

-Szalonna, sonka, kolbász (lehetőleg házi)

-Gyümölcsök közül citrom, lime, grapefruit

-Rizs, köles, hajdina, árpa

-Zöldségek közül minden fogyasztható (kivéve a burgonya)

-Húsféléket sütve, főzve, párolva is lehet fogyasztani

-Kenyérfélékből rozs és teljes kiőrlésű kenyér kizárólag pirítva  (élesztő nélküli)

-Tojás, májkrém

 

Amiket a kúra ideje alatt ki kell iktatnunk:

-Kovászolt, élesztővel készült ételek, ecetes savanyúságok

-Gyümölcsök jelentős része

-Olaj (kókusz is), margarin, magvak

-Alkohol, szénsavas, cukros üdítők

-Cukor, nádcukor,aszpartám,méz

-Tej, kefír, tejföl, túró, joghurt, legtöbb sajt (kizárólag házi készítésű növényi tejet ihatunk)

-Édesség, fagyi, péksütemények

-Fehér tészta, lekvár

Minta menü:

Reggeli: 2db főtt tojás,1 szelet teljes kiőrlésű kenyér, kávé

Ebéd: 2 szelet tarja zsírban sütve, fejes saláta

Vacsora: Párolt hajdina, brokkoli, 2 szelet csirkemell

 

vagy

 

Reggeli: Szalonnás tojásrántotta, citromos víz

Ebéd: Grillezett padlizsán, Cukkíni, Hagyma 3 szelet pirított bacon

Vacsora: Sült pulykaszelet, párolt spenót quinoa ágyon

Mind a 3 főétkezéshez legalább 30-50gr zsíradék elfogyasztása kötelező. Ezt fedezhetjük 5db főtt tojással, vagy 40gr töpörtyűvel esetleg 100gr kolbásszal.

Az egész kúra alatt koncentráljunk inkább arra, amiket fogyaszthatunk, erősítsük meg pozitív gondolatokkal magunkat és testünk meghálálja a gondoskodást.

Egy tipp:

A Sváb Pékség által készített ATA termékek, ezen belül kenyér, kifli, zsemle, melyek teljes kiőrlésű liszttel készültek, élesztő hozzáadása nélkül remek kiegészítői lehetnek diétánknak.

 

Hatalmas elhatározás kell régóta megszokott életmódunk megváltoztatásához, de megéri egészségünk és jövőnk érdekében.