Szörpre fel!

2022. július 11.

Szörpre fel!

Minden évben nagyon elhatározom magam, hogy milyen különféle szörpöket, lekvárokat fogok befőzni. Telis tele vagyok ötletekkel és lelkesedéssel. De ahogy telnek a melegedő napok, sokszor azon kapom magam, megint lemaradtam egy egy gyümölcsről vagy virágról.

Idén eggyel előrelátóbb voltam, és inkább a praktikumra törekedtem.

Imádom a citrusokat, a limonádét, de sokszor macerásnak tartom az elkészítését. Kisfiam unszolására utána néztem, hogyan is könnyíthetném meg a limonádé készítést és tehetném egyszerűbbé, hogy ő maga is könnyedén hozá jusson egy igazán üdítő italhoz.

Rá is találtam a citrom szörpre, amit nagyon egyszerűen el tudunk készíteni.

https://fitocentrum.hu/integ_theme/pictures/2wQwUDui3P8RrfXz0454K5EHSGIJ11U4.jpg /

 

Ehhez szükségünk van 7db citromra, 1,5 kg cukorra és 5dl vízre.

Akik cukormentesen élnek, nyugodtan kiválthatják Diawell 1:4 édesítővel vagy eritrittel.

https://fitocentrum.hu/integ_theme/pictures/bDKmKmroE7LAHAQECRrEE2GUvOVilWfw.png /

 

Diawell 1:4 édesítő

Használatánál arra figyeljünk, hogy édesítő hatása négyszerese a cukorénak, így a mennyiségnél négyszer kevesebbet tegyünk nedűnkbe, mint a sima cukorból.

A vizet forraljuk fel és fokozatosan tegyük hozzá a cukrot. Főzzünk sűrű szirupot belőle, közben reszeljük le a citrom héját, adjuk hozzá a sziruphoz és további 5 percig főzzük.

Közben kifacsarjuk a citromok levét. A szirupot levesszük a tűzről és hozzá adjuk a kifacsart citromlevet. Egy nap pihentetés után mehetnek az üvegekbe.

https://fitocentrum.hu/integ_theme/pictures/WnOXH0VcF4jmK0XahgDlyJnlFxSjWZRT.jpg width=415 height=624 /

Másik nagy kedvencem az eperszörp. Ha termelői piacon járok, mindig veszek egy-egy üveggel. Ott lehet igazán nagyon finom szörpöket fellelni.

Ha az időnk úgy engedi, könnyedén elkészíthetjük ezt is magunk, így a saját ízlésünk dominál majd az ízek terén.

https://fitocentrum.hu/integ_theme/pictures/B8x9pQGHjm5q9qe1mSjCnMpSCTbRZCwB.jpg width=695 height=461 /

Hozzávalók:

  • 1kg eper
  • 5 dl víz
  • 60 dkg cukor
  • 1 evőkanál citromlé

Az epreket nagyon alaposan mossuk és tisztítsuk meg, majd felaprítva adjuk a vízhez. Felforraljuk, majd levesszük a tűzről és 10 percig állni hagyjuk. Ezután ritka szövésű kendőn árszűrjük. Hozzáadjuk a cukrot és a citromlevet és kevergetve felforraljuk.

Még forrón sterilizált üvegekbe töltjük és lezárjuk. Ha van lehetőségünk sötét, száraz helyen tárolni, akkor 6 hónapig számíthatunk frissítő ízére. Felbontás után hűtőben tároljuk.

https://fitocentrum.hu/integ_theme/pictures/frcRnftMj7qpjOkVjsdKhO9z5e8ICvMS.jpg width=661 height=441 /

És természetesen van tippünk azok számára is, akik munkahelyi elfoglaltságok vagy egyéb miatt nem jutott idejük szörp befőzésre.

A Méhes-Mézes szörpjei természetes, házias ízvilágú gyümölcs- és gyógynövény szörpök, a méz jótékony hatásaival kiegészítve.

https://fitocentrum.hu/integ_theme/pictures/nGQ4GMgmQAIAAFLSWoeu8CQO9I76IZZ5.jpg /

Méhes-Mézes szörp

Szörpjei készítésénél kiemelten fontosnak tartja a hagyományokat.

 

A klasszikus ízvilágú gyümölcsszörpök mellett számos, a hazai piacon egyedi ízkombinációjú szörpjük is nagy népszerűségnek örvend. Szörpjeik különlegessége, hogy tartósítószer-és adalékanyag-mentesek, kizárólag természetes összetevőket tartalmaznak.

 

A termék színét minden esetben a megnevezésben szereplő gyümölcs adja. Pl. a málnaszörp csak a málna gyümölcsének felhasználásával készül. A hozzáadott méz, jótékony hatásain túl, kitűnően harmonizál a gyümölcsök ízével. Termékkínálatukban talál akár az évszaknak megfelelően nyárias (frissítő) és télies szörpöket is

 

Válogasson kedvére a közel 30 féle hagyományos, és egyedi ízvilágú, magas beltartalmú gyümölcs-és gyógynövény szörpjeinkből!

 

Igényes megjelenésének köszönhetően ajándéknak is kitűnő választás, magam is ajándékoztam már sokszor a Méhes-Mézes szörpöket és nagy sikerük volt mindig.

 

 

 

https://fitocentrum.hu/integ_theme/pictures/wqMA2JNjet7PWnTSiaD9jf9YNZRNQlim.jpg /

Méhes-Mézes diabetikus szörp

 

Gyümölcscukorral készült szörpjeinél a cukrot és a mézet fruktózzal váltotta fel. Ezzel egy markánsabb, karakteresebb ízvilágú, a tudatosabb táplálkozási igényeket is figyelembe vevő szörpcsaládot alkottak. Így a szörpfogyasztás szélesebb körben, az eltérő táplálkozási szokásokat követő fogyasztók körében is lehetővé válik. Szörpjeink különlegessége, hogy tartósítószer-és adalékanyag-mentesek, kizárólag természetes összetevőket tartalmaznak.

Nagyon szeretem a limonádé és a levendula szörpjeit, de a mangó is frenetikus ízvilágú számomra.

Kedves egészségére!