AROMAX CITROM ILLÓOLAJ 10ML

Diszkont ár: 1 538,-Ft
Egységár: 153 843,-Ft/liter
AROMAX CITROM ILLÓOLAJ 10ML
Diszkont ár: 1 538,-Ft
Hígítatlan gyógyszerkönyvi minőségű citromolaj, természetes limonént tartalmaz
Illat: friss, citromhéjra emlékeztető
Javasolt alkalmazás:
párologtatásra, inhalálásra, arcgőzölésre, szájvíz készítésére, bőrápoló olaj készítéséhez

A citrom illóolajat a citromfélék családjába (Rutaceae) tartozó európai citromfa (Citrus limon, syn.: Citrus medica ssp. limonum) gyümölcsének héjából préseléssel (majd ezt követő szűréssel és centrifugálással), vagy vízgőzdesztillációval nyerik ki, általában 0,5-1,5%-os hozammal. Az utóbbi esetben az illóolaj mentes a fényérzékenyítő hatással bíró furanokumarin vegyületektől (pl. bergaptén).
Az olaj színe halványsárga vagy halványzöld, friss, citromhéjra emlékeztető illatú.

Az olaj legfontosabb tulajdonságaiként a fertőtlenítő antimikrobiális és antivirális hatások emelhetők ki, melyek mellett összehúzó, P-vitamin jellegű (mikrocirkulációt fokozó) és szélhajtó hatások is megemlíthetők.
A citromolaj szinte nélkülözhetetlen a különböző helyiségek légterének (kórházak stb.) fertőtlenítésében, amit főként járványos időszakokban érdemes használni (tehát nem csak légtérillatosítként lehet alkalmazni). Fontos alkotórésze a különböző kozmetikai készítményeknek (pl. nyugtató - frissítő fürdők készítésére alkalmas készítményeknek, bőrápolóknak, borotválkozás utáni készítményeknek, parfümöknek), melyek előállításánál inkább a bergaptén-mentes, vízgőzdesztillációval készült olajat használják. A citrom illóolajat a fentiek mellett ízjavítóként (pl. csukamájolajat tartalmazó összetételekben), orrkenőcsök- és orrnyálkahártya-védő készítmények alkotórészeként, ill. emésztési zavarok megszüntetésére alkalmas összetételekben (cseppekben) alkalmazzák.
A hidegen préseléssel kinyert citromolaj nem toxikus, nagyon enyhén irritáló, nem érzékenyítő, de fototoxikus. Az esetleges fototoxikus hatás elkerülése érdekében a préseléssel nyert illóolaj esetében közvetlen napozás, szoláriumozás, vagy napon végzett sportolás előtt kb. 10-12 órával biztonságosabb kerülni a citromolajat tartalmazó kozmetikumok használatát, ha annak koncentrációja a készítményben citromolaj meghaladja a néhány %-ot.
Latin név: Citrus limon

Kiszerelés: 10ml

Forgalmazza: Aromax Zrt.
1031 Bp. Záhony u. 7.

MEDINATURAL EUKALIPTUSZ ILLÓOLAJ 10ML 100%-os
MEDINATURAL EUKALIPTUSZ ILLÓOLAJ 10ML 100%-os
1 393,-Ft
(139 320,-Ft/liter)
Tovább a termékre
TIHANYI - ARANYHÁZ  LEVENDULA ILLÓOLAJ 12Ml
TIHANYI - ARANYHÁZ LEVENDULA ILLÓOLAJ 12Ml
2 027,-Ft
(169 045,-Ft/liter)
Tovább a termékre
AROMAX JOJOBA OLAJ 50ML
AROMAX JOJOBA OLAJ 50ML
3 801,-Ft
(76 018,-Ft/liter)
Tovább a termékre
AROMAX SZŐLŐMAG OLAJ 50ML
AROMAX SZŐLŐMAG OLAJ 50ML
2 551,-Ft
(51 015,-Ft/liter)
Tovább a termékre
AROMAX ARGÁNOLAJ 20ML
AROMAX ARGÁNOLAJ 20ML
3 348,-Ft
(167 424,-Ft/liter)
Tovább a termékre