AROMAX CITROM ILLÓOLAJ 10ML

Diszkont ár: 1 053,-Ft
Egységár: 105 300,-Ft/liter
AROMAX CITROM ILLÓOLAJ 10ML
Diszkont ár: 1 053,-Ft
Hígítatlan gyógyszerkönyvi minőségű citromolaj, természetes limonént tartalmaz
Illat: friss, citromhéjra emlékeztető
Javasolt alkalmazás:
párologtatásra, inhalálásra, arcgőzölésre, szájvíz készítésére, bőrápoló olaj készítéséhez

A citrom illóolajat a citromfélék családjába (Rutaceae) tartozó európai citromfa (Citrus limon, syn.: Citrus medica ssp. limonum) gyümölcsének héjából préseléssel (majd ezt követő szűréssel és centrifugálással), vagy vízgőzdesztillációval nyerik ki, általában 0,5-1,5%-os hozammal. Az utóbbi esetben az illóolaj mentes a fényérzékenyítő hatással bíró furanokumarin vegyületektől (pl. bergaptén).
Az olaj színe halványsárga vagy halványzöld, friss, citromhéjra emlékeztető illatú.

Az olaj legfontosabb tulajdonságaiként a fertőtlenítő antimikrobiális és antivirális hatások emelhetők ki, melyek mellett összehúzó, P-vitamin jellegű (mikrocirkulációt fokozó) és szélhajtó hatások is megemlíthetők.
A citromolaj szinte nélkülözhetetlen a különböző helyiségek légterének (kórházak stb.) fertőtlenítésében, amit főként járványos időszakokban érdemes használni (tehát nem csak légtérillatosítként lehet alkalmazni). Fontos alkotórésze a különböző kozmetikai készítményeknek (pl. nyugtató - frissítő fürdők készítésére alkalmas készítményeknek, bőrápolóknak, borotválkozás utáni készítményeknek, parfümöknek), melyek előállításánál inkább a bergaptén-mentes, vízgőzdesztillációval készült olajat használják. A citrom illóolajat a fentiek mellett ízjavítóként (pl. csukamájolajat tartalmazó összetételekben), orrkenőcsök- és orrnyálkahártya-védő készítmények alkotórészeként, ill. emésztési zavarok megszüntetésére alkalmas összetételekben (cseppekben) alkalmazzák.
A hidegen préseléssel kinyert citromolaj nem toxikus, nagyon enyhén irritáló, nem érzékenyítő, de fototoxikus. Az esetleges fototoxikus hatás elkerülése érdekében a préseléssel nyert illóolaj esetében közvetlen napozás, szoláriumozás, vagy napon végzett sportolás előtt kb. 10-12 órával biztonságosabb kerülni a citromolajat tartalmazó kozmetikumok használatát, ha annak koncentrációja a készítményben citromolaj meghaladja a néhány %-ot.
Latin név: Citrus limon

Kiszerelés: 10ml

Forgalmazza: Aromax Zrt.
1031 Bp. Záhony u. 7.

HELÉN TEAFA ILLÓOLAJ  5ML
HELÉN TEAFA ILLÓOLAJ 5ML
806,-Ft
(161 256,-Ft/liter)
Tovább a termékre
AROMAX GRÁNÁTALMAOLAJ 20ML
AROMAX GRÁNÁTALMAOLAJ 20ML
2 417,-Ft
(120 833,-Ft/liter)
Tovább a termékre
AROMAX TEAFA ILLÓOLAJ 5ML
AROMAX TEAFA ILLÓOLAJ 5ML
1 180,-Ft
(236 020,-Ft/liter)
Tovább a termékre
AUSZTRÁL TEAFA ILLÓOLAJ 10ML (Primavera)
AUSZTRÁL TEAFA ILLÓOLAJ 10ML (Primavera)
1 223,-Ft
(122 339,-Ft/liter)
Tovább a termékre
RELAX LEVENDULA ILLÓOLAJ
RELAX LEVENDULA ILLÓOLAJ
734,-Ft
(73 403,-Ft/liter)
Tovább a termékre