AROMAX EUKALIPTUSZ ILLÓOLAJ 10ml

Diszkont ár: 1 526,-Ft
Egységár: 152 561,-Ft/liter
AROMAX EUKALIPTUSZ ILLÓOLAJ 10ml
Diszkont ár: 1 526,-Ft
Hígítatlan gyógyszerkönyvi minőségű eukaliptusz olaj, természetes limonént tartalmaz.
Illat: frissítő, enyhén kámforos illatú
Javasolt alkalmazás:
párologtatásra-megfázásos időszakban a levegőt tisztítja, aromafürdő készítéséhez, bedörzsölőnek élénkít, hűsít...

Az eukaliptuszolaj aromaterápiás alkalmazásai közül első helyen a légzőszervi betegségek említhetők meg. Az eukaliptusz illóolajat cukorkában vagy rágógumiban fogyasztva, inhalálószerként, frissítő és légzéskönnyítő szaunaolajok alkotórészeként, orrcseppekben, orrkenőcsökben, köptető kúpokban, mellkasi légzéskönnyítő kenőcsökben és légtérfertőtlenítő szerekben alkalmazva enyhíthetők a különböző légúti panaszok. Az illóolajban lévő eukaliptol segíti a légutakban letapadt kóros váladék elfolyósítását és kiürülését, javítja a légutak átjárhatóságát.

Az eukaliptusz illóolaja (és annak fő alkotórésze, az eukaliptol) a bőrön keresztül is gyorsan felszívódik, ezért hatásos szer lehet önmagában vagy más olajokkal társítva kenőcsök és masszázsolajok alkotórészeként, de vigyázni kell arra, hogy az illóolaj vagy az illóolajos készítmény ne kerüljön a szembe. Az eukaliptusz alkalmazásánál ügyelnünk kell arra, hogy gyermekeknél legalább 5 éves korig ellenjavallt alkalmazásuk az orrban ill. az orr környékén.
Az eukaliptuszolaj a fentiek mellett fontos alkotórésze lehet a fog- és szájápoló készítményeknek is. A légúti fertőzések kezelésének és terjedésének megakadályozása mellett különböző kenőcsökben, bedörzsölőszerekben, masszázs- és fürdőolajokban, mozgásszervi betegségek és sportsérülések (izomfájdalmak, zúzódás, rándulás stb.) kezelésére alkalmas készítmények (pl. masszázs- és fürdőolajok, fürdősók) alkotórészeként is felhasználható.
Mindezek mellett frissítő, hangulatjavító és a figyelem összpontosítását elősegítő légtérillatosító keverékek összetevőjeként is használhatjuk az eukaliptusz illóolaját.

Latin név: Eucalyptus globulus

Kiszerelés: 10ml
Forgalmazza: Aromax Zrt.
1031 Bp. Záhony u. 7.

RELAX TEAFA ILLÓOLAJ
RELAX TEAFA ILLÓOLAJ
1 054,-Ft
(105 400,-Ft/liter)
Tovább a termékre
RELAX BORSMENTA ILLÓOLAJ
RELAX BORSMENTA ILLÓOLAJ
993,-Ft
(99 319,-Ft/liter)
Tovább a termékre
MM ARGÁNOLAJ 50ML BIO
MM ARGÁNOLAJ 50ML BIO
3 302,-Ft
(66 050,-Ft/liter)
Tovább a termékre
AUSZTRÁL TEAFA ILLÓOLAJ 10ML (Primavera)
AUSZTRÁL TEAFA ILLÓOLAJ 10ML (Primavera)
1 709,-Ft
(170 853,-Ft/liter)
Tovább a termékre
AROMAX KAKUKKFŰ ILLÓOLAJ 10ML
AROMAX KAKUKKFŰ ILLÓOLAJ 10ML
1 928,-Ft
(192 760,-Ft/liter)
Tovább a termékre