AROMAX FAHÉJ ILLÓOLAJ 10ML

Diszkont ár: 1 192,-Ft
Egységár: 119 235,-Ft/liter
AROMAX FAHÉJ ILLÓOLAJ 10ML
Diszkont ár: 1 192,-Ft
Hígítatlan gyógyszerkönyvi minőségű fahéj olaj, természetes eugenolt, fahéj-aldehidet és linaloolt tartalmaz.
Illat: nyugtató, édes illatú

Javasolt alkalmazás:
párologtatásra, bőrápolásra, szájvíz készítéséhez

Főbb hatásai: antimikrobiális, fertőtlenítő (fahéjaldehid), parazita és vírusellenes, bőrvörösítő, gyulladásgátló, általános tonizáló és bélmotilitást(bélmozgást) serkentő. A fahéjolaj alkalmazásának legfontosabb területei a hűléses megbetegedések, légúti fertőzések és szájüregi gyulladások, melyeknél megfázás elleni cseppek és szájüregi öblögetők, valamint inhalálószerek alkotórészeként kerül felhasználásra. Emésztőrendszeri panaszok (étvágytalanság, puffadás stb.) kezelésében aromás- és gyomorerősítő, valamint szélhajtó-görcsoldó kivonatok (Tinctura aromatica, Gutta carminativa, Gutta stomachica – FoNo VI.) hatóanyagaként hasznosítják. Fertőzések (hüvely-, húgyúti- és lázzal járó trópusi) kezelésénél fontos antimikrobiális hatású alkotórészül szolgál különböző összetett készítményekben, melyeket orvosi javaslatra használnak. Legyengült állapotok, depresszió esetén hangulatjavító illóolajkeverékek alkotórészeként aromalámpából elpárologtatva használható, de roboráló hatású készítmények (pl. Tinctura chinae composita – FoNO VI.) összetevőjeként is felhasználják. A fahéjkéreg illóolaj nem toxikus, közepesen irritáló, nyálkahártya irritáló, erősen érzékenyítő, nem fototoxikus. Az olaj erős érzékenyítő hatásáért a fahéjaldehid a felelős, amit a limonén és az eugenol tompít.

A fahéj illóolajat (Aetheroleum cinnamomi) a babérfélék családjába (Lauraceae) tartozó ceyloni fahéjfa (Cinnamomum verum, syn.: C. ceylanicum) belső kérgéből és a kínai kasszia fahéjfa (C. aromaticum, syn.: C. cassia) hámozatlan kérgéből víz- vagy vízgőz-desztillációval nyerik ki. Az olaj előállításának hozama 0,5-4,0%. A kérgek mellett a fahéjfák leveleiből és leveles hajtásvégeiből is állítanak elő illóolajat.
Összetétel, minőség

Az illóolajok főbb alkotórészei a fahéjaldehid és az eugenol, mely vegyületek mennyisége a kéregolajok esetében 65-75%, ill. 5-18%, a levélben pedig 3-5% (fahéjaldehid), ill. 70-90% (eugenol). A kéregolaj színe világos vagy sötétsárga, édeskés, fűszeres, fahéjra jellemző. A levélolaj színe sárga vagy barnás, fűszeres, markáns, éles. A fahéjkéreg illóolaj nemcsak az érvényben lévő VII. Magyar Gyógyszerkönyvben (Ph.HG. VII.), hanem több európai ország gyógyszerkönyvében is hivatalos.
Latin név: Cinnamomum zeylanicum

Kiszerelés: 10ml

Forgalmazza: Aromax Zrt.
1031 Bp. Záhony u. 7.


NATURHELIX TEST,FÜL GYERTYA 2DB
NATURHELIX TEST,FÜL GYERTYA 2DB
754,-Ft
(377,-Ft/db)
Tovább a termékre
TULASI GERÁNIUM ILLÓOLAJ 10ML
TULASI GERÁNIUM ILLÓOLAJ 10ML
996,-Ft
(99 567,-Ft/liter)
Tovább a termékre
NATURHELIX FÜLGYERTYA 10DB
NATURHELIX FÜLGYERTYA 10DB
3 107,-Ft
(3 107,-Ft/db)
Tovább a termékre
RELAX EUKALIPTUSZ ILLÓOLAJ
RELAX EUKALIPTUSZ ILLÓOLAJ
659,-Ft
(65 875,-Ft/liter)
Tovább a termékre
RELAX FAHÉJ ILLÓOLAJ
RELAX FAHÉJ ILLÓOLAJ
847,-Ft
(84 696,-Ft/liter)
Tovább a termékre