AROMAX LEVENDULA ILLÓOLAJ 10ML

Diszkont ár: 1 538,-Ft
Egységár: 153 843,-Ft/liter
AROMAX LEVENDULA ILLÓOLAJ 10ML
Diszkont ár: 1 538,-Ft
Hígítatlan, gyógyszerkönyvi minőségű levendulaolaj, természetes limonént és linaloolt tartalmaz.
Illat: virágos, balzsamos, levendulára emlékeztető
Javasolt alkalmazás:
párologtatásra, légfrissítésre, ellazulást elősegítő aromafürdő készítéséhez, rovarcsípés kezelésére, arc- és nyak ápolására-kedvezően hat a faggyúmirigyek működésére, testápoló olaj készítéséhez

Az érvényben lévő VIII. Magyar Gyógyszerkönyvben hivatalos valódi levendula olaj nyugtató, ellazulást elősegítő, vérnyomáscsökkentő, fájdalomcsillapító és antimikrobiális főbb hatásokkal rendelkezik. Alkalmazásának egyik kiemelt fontosságú területe az alvászavarok, szorongás és az idegesség kezelése, melyeknél aromalámpából elpárologtatva, vagy alvópárnák, masszázs- és fürdőolajok, ill. fürdősók alkotórészeként kerülhet felhasználásra. Antimikrobiális tulajdonságának köszönhetően sebgyógyulások elősegítésére, fertőzéses bőrbántalmak és lábszárfekély, valamint rovarcsípések okozta viszketés kezelésére bőrápoló készítmények alkotórészeként alkalmazzák. A levendulaolajat tartalmazó bőrápoló készítmények kisbabáknál is biztonságosan használhatók. A levendulaolaj alkamazásának ugyancsak fontos területeként említhető meg a reumás, neuralgiás és egyéb krónikus fájdalmak kezelése, melyeknél elsősorban masszázs- és fürdőolajok, bedörzsölőszerek és kenőcsök alkotórészeként használatos. A fájdalom mérséklődését a fent említett készítményeknél az ellazulást elősegítő hatásnak tulajdonítják. A valódi levendula illóolajából különböző kozmetikai készítményeket (parfümök) és levegőillatosítókat is előállítanak. A valódi levendulaolaj nem toxikus, nagyon enyhén irritáló, nem érzékenyítő, nem fototoxikus.

A levendula illóolajat (Aetheroleum lavandulae) az ajakosvirágúak családjába (Lamiaceae) tartozó keskenylevelű, francia vagy valódi levendula (Lavandula angustifolia, syn.: L. vera) frissen vágott virághozó ágvégeiből vízgőz-desztillációval nyerik ki, mintegy 1,5%-os hozammal. Az illóolaj színtelen, halványsárga színű, édeskés, levendulavirágra emlékeztető és enyhén balzsamos illatú.
Latin név: Lavandula angustifolia

Kiszerelés: 10ml

Forgalmazza: Aromax Zrt.
1031 Bp. Záhony u. 7.

AROMAX CITROM ILLÓOLAJ 10ML
AROMAX CITROM ILLÓOLAJ 10ML
1 538,-Ft
(153 843,-Ft/liter)
Tovább a termékre
MM ARGÁNOLAJ 50ML BIO
MM ARGÁNOLAJ 50ML BIO
3 302,-Ft
(66 050,-Ft/liter)
Tovább a termékre
AROMAX JÁZMIN ILLÓOLAJ 10ML
AROMAX JÁZMIN ILLÓOLAJ 10ML
2 115,-Ft
(211 455,-Ft/liter)
Tovább a termékre
AROMAX EUKALIPTUSZ ILLÓOLAJ 10ml
AROMAX EUKALIPTUSZ ILLÓOLAJ 10ml
1 526,-Ft
(152 561,-Ft/liter)
Tovább a termékre
TULASI GERÁNIUM ILLÓOLAJ 10ML
TULASI GERÁNIUM ILLÓOLAJ 10ML
1 381,-Ft
(138 089,-Ft/liter)
Tovább a termékre