CSÍRÁZTATÓ TÁL (műanyag)

Diszkont ár: 1 976,-Ft
Egységár: 1 976,-Ft/db
CSÍRÁZTATÓ TÁL (műanyag)
Diszkont ár: 1 976,-Ft
Használati utasítás:
Szigorúan csak étkezési célra alkalmas, bio magokat csíráztassunk, amelyek gyógynövény és élelmiszer boltokban kaphatók. Sok esetben nem csak csávázott vetőmag, hanem a piacon vásárolt "sima" mag is komoly problémákat okozhat, mivel ezeket néha vegyszerekkel kezelik penészedés és rovarok ellen.
Mosás: A magokat tegyük az egyik lukacsos edénybe,vagy szűrőbe és folyóvíz alatt alaposan mossuk le.
Áztatás: A tisztára mosott magokat önrsük át az alsó, zárt aljú tálkába, majd engedjünk rá annyi vízet, hogy bőven ellepje. Az áztatás addig tartson, amig a mgok szemmel láthatóan meg nem duzzadnak.Átlag 1/2-1 nap. A vastagabb héjúa (tökmag, napraforgó,stb.) áztatása még hosszabb időt igényel(1-2 nap).

Csíráztatás: A megduzzadt szemeket helyezzük át az egyik lukacsos tálba és folyóvíz alatt öblítsük le. Öblítés után a maggal teli lukacsos edénykét tegyük a vízzel teli zártaljú edénybe. Az öblítést naponta min. 2-3 alkalommal ismételjük meg, amely a nyálkásodást előzi meg és a csírák fejlődéséhez biztosít vizet. A magoknak szükségük van arra, hogy enyhe párában legyenek, ezért helyezzünk rájuk egy másik lukacsos tálkát, vagy takarjuk le eg egyszerű tányérral. Ha a csírák penészesednek, akkor esetleg próbáljuk meg "fedő" nélkül csíráztatni, sűrűbben öblíteni a csírákat, vagy szellősebb,pár fokkal hűvösebb helyre tenni a tálat. A csomagban több lukacsos tálka is található, ez lehetővé teszi, hogy egyszerre, nagyobb mennyíségű, vagy többféle magot csíráztassunk egy időben,több szinten.
Csíráztató tál elhelyezése: Világosban a csírák sötétebb zöld színüek lesznek,C-vitaminban és karitinban sokkal gazdagabbak,mint a sötétben tartott társaik. Ügyeljünk arra, hogy a nap közvetlenül ne süsse a maggal teli tálat ,mert a napsütéstől megfőhetnek benne a csírák.

Anyaga:Polisztirol

Gyártja és forgalmazza:Naturál,Zuglói Naturál Kft.
H-1162,Szlovák út 50.

NATURA TÖNKÖLYDARA TELJES 500G
NATURA TÖNKÖLYDARA TELJES 500G
754,-Ft
(1 507,-Ft/kg)
Tovább a termékre
NF CSOKIS ÁFONYA 100G
NF CSOKIS ÁFONYA 100G
499,-Ft
(4 988,-Ft/kg)
Tovább a termékre
NF ASZALT MANGÓ CUKORMENTES ÚJ 80G
NF ASZALT MANGÓ CUKORMENTES ÚJ 80G
686,-Ft
(8 569,-Ft/kg)
Tovább a termékre
NATURA ZABKORPA 250G
NATURA ZABKORPA 250G
303,-Ft
(1 212,-Ft/kg)
Tovább a termékre
NATURA BÚZASIKÉR 250G
NATURA BÚZASIKÉR 250G
524,-Ft
(2 098,-Ft/kg)
Tovább a termékre